Eerste steen gelegd in de vorm van een plaquette door Hannie en Herman Wisselink

Op woensag 31 januari is onder grote belangstelling een plaquette aan de muur van het toekomstige hospice bevestigd door Hannie en Herman Wisselink.

Voorzitter van stichting Hospice Deventer, Vlady Kasperaitis, verwelkomde de vele gasten, waaronder vele bekenden en familieleden van Hannie en Herman.

Nadat de plaquette was geplaatst gingen velen de bouw van het hospice bekijken; de contouren zijn al goed zichtbaar!

Binnen in De Bloemendal werden de gasten ontvangen met koffie en gebak van Woonzorg NL.

Hannie vehaalde het lange proces van de totstandkoming en dankte eenieder die heeft bijgedragen tot dit resultaat. Herman las een eigen gedicht voor en Lilian Spanjer van Woonzorg NL vertelde dat ze blij zijn met de komst van het hospice wat een mooie aanvulling is van de zorg aanbieders in De Bloemendal. Daarna was er volop gelegenheid voor een hapje en drankje.

Hospice Deventer hoopt in de zomer van dit jaar de eerste gasten te verwelkomen.

 

Twee topdagen bij de wensboom op 16 en 17 december op Grote Kerkhof

Op zaterdag 16 en zondag 17 december kon Hospice Deventer zich presenteren bij de wensboom op het Grote Kerkhof. Het was ongelooflijk druk met lange rijen bij de wensboom! Een initiatief van Lions Club Deventer Ijsselvallei. Voor het eerst konden de bezoekers een foto meenemen uit de photobooth die bij de boom stond. Velen maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om op de foto te gaan met de kerstman! Daarnaast konden wenskaarten in de boom worden gehangen. En op zondag konden die weer helemaal boven in de boom bevestigd worden door de brandweer. Voor Hospice Deventer was deze actie een van de eerste kansen om zich bekend te maken bij het grote publiek.

 Bouw Hospice Deventer gestart

Bouwbedrijf Veeneman Bouw is onlangs gestart met de bouw van het hospice. De contouren van de gastenkamers zijn hiermee al zichtbaar.

We verwachten dat de bouw eind juni 2024 wordt opgeleverd. In de tussentijd zullen we de voortgang op deze website melden.

Hospice Deventer ondertekent samenwerkingsovereenkomst met Netwerk Palliatieve Zorg Salland.

Vandaag hebben Mandy Kreuzen – netwerkcoördinator Netwerk Palliatieve Zorg Salland – en Vlady Kasperaitis – voorzitter stichting Hospice Deventer – een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met het ondertekenen van deze overeenkomst is Hospice Deventer formeel lid van het Netwerk Palliatieve zorg Salland.

Verrassende donaties voor Hospice Deventer 

Publicaties rondom de oprichting van het hospice hebben al geleid tot meerdere donaties en sponsoren! Daar zijn we heel blij mee want een groot deel van de inkomsten komt uit donaties en sponsorgelden. Een verrassende donatie kwam van Voetcomfort aan de Fonteinkruid 63. Voor het 10-jarig jubileumfeest van Voetcomfort werd de genodigden gevraagd om een bijdrage voor een goed doel. Die avond maakte Rob Witteveen bekend welk goed doel wordt ondersteund met het opgehaalde geld. Inloop spreekuur Voetcomfort: dinsdagen 16.00 – 17.00 uur; www.voetcomfort.nl

 

Een tweede welkome verrassing komt van de Lions IJsselvallei.
Lionsclub Deventer IJsselvallei steunt de komende seizoenen het hospice. Opbrengsten uit acties die de club houdt komen onder meer ten goede aan het hospice. Komend seizoen (2023-2024) staan op het programma van de Lionsclub onder meer De Wensboom (16 en 17 december tijdens Dickens Festijn) en IJsselvallei Classics (voorjaar 2024).
Informatie over die evenementen vindt u op www.lionsijsselvallei.nl